Přihlásit / Registrace
Oblíbené tenisky Vasky v šedé : Teny Grey nyní v předprodeji

Zasněžená dobrodružství: 5 tipů na zimní výlety ve Vaskách

V zimě dá sice možná víc přemáhání vylézt z vyhřáté postele do mrazivého chladu venku, dobrodružství v zasněžené krajině se vám ale bohatě odvděčí kouzelnou atmosférou a výhledy. Obujte se a vyrazte s námi objevovat! Pokud už jste předchozí várku vyčerpali, i letos pro vás máme nekolik zajímavých tipů na zimní výlety!

Za lesní zvěří na Konopiště

Pokud zatím zámek Konopiště znáte jen z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje, je načase se zastavit osobně. A i když by se zdálo, že doba, kdy je zámek uložen k zimnímu spánku, není tou ideální na návštěvu, opak je pravdou! Jeho architektuře sněhová peřina vyloženě sluší, zámecký park láká k procházce a můžete zajít pozdravit i lesní zvěř ve zdejší oboře, medvěda nebo pávy. I na kratším okruhu je potřeba hlavně udržet nohy v teple, které vám zaručí například nadčasové Hillside se zateplenou stélkou.

Přes Pašeráckou lávku až za loupežníkem

Na naučné stezce Zemská brána v Orlických horách se nabízí pohled nejen na kouzelnou přírodu v údolí divoké řeky Orlice, ale taky na pozůstatky dávné historie. Mezi loukami, skalami a tajemnými lesy totiž zahlédnete i zbytky vojenského opevnění. Projděte se i po Pašerácké lávce, která svého času sloužila k pašování zboží do nedalekého úkrytu ve zdejším mlýně. A ve skalách nepřehlédněte Ledříčkovu skálu, kde údajně přebýval obávaný loupežník. 3 km dlouhá, ale o to zajímavější trasa se vám skvěle půjde v oblíbených Farm Low, jejichž hrubá podešev zabrání uklouznutí na kamení.

Kousek přírody v Brně

Pokud jste spíše městský typ a chcete si návštěvy galerií, kaváren i městských dominant ozvláštnit malou odbočkou do přírody, z Brna se do přírody dostanete raz dva. Za výhledy vyjeďte autem nebo městským autobusem až na Ostrou horku, kovovou rozhlednu, odkud budete mít Pálavu i Moravský kras jako na dlani. A potom už zase zpátky do centra na svařák, a to ideálně ve stylových Lydiích Zip.

Rozhledna Na Sedle s tajemnou atmosférou

Vedou-li vaše cesty především za výhledy, impozantní panorama Šumavy vám nabízí rozhledna Na Sedle nedaleko Albrechtic. Dřevěná vyhlídková věž je inspirována keltskými vzory, tyčí se totiž nedaleko jejich někdejšího hradiště. Vrchol Sedlo proto kromě jednoho z nejmalebnějších šumavských výhledů údajně disponuje i tajemnou pozitivní energií, která unavenému poutníkovi rázem dodá síly. A jestli nechcete spoléhat na povídačky, vezměte si na nohy spolehlivé Highlandy, se kterými bude výstup rázem o něco snazší.

Z Pustého hrádku na hrad Kašperk

Nedaleko Sedla najdete i zříceninu s názvem Pustý hrádek. Ta původně sloužila jako opevnění hradu Kašperk, na který se právě zde nabízí jeden z nejkrásnějších výhledů. A i tam se rovnou vydejte, jsou od sebe totiž vzdálené necelých 500 metrů. Nejvýše položený hrad v ČR vám možná bude povědomý z jedné české pohádky, necháme na vás, jestli přijdete na to, která to je! Po cestě vás čeká nějaké to stoupání i nerovný terén plný nástrah, pro jistý krok raději navlékněte Nesmeky.

Za zážitky ve Vaskách

Přejeme vám, ať vás vaše kroky zavedou za dobrodružstvími, na která jen tak nezapomenete! Pokud jste i vy ve svých Vaskách navštívili nějaká zajímavá místa, budeme moc rádi, když nám o tom na sociálních sítích dáte vědět s hashtagem #vaskynacestach nebo se nám ozvete do zpráv. Děkujeme, že kráčíte s námi!

sdílet

Další příběhy

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Naše největší prodejna v centru Prahy se od 16. března do začátku září dočasně uzavře.

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Kouzelně prožité svátky tradičně předchází velký shon a vybrat báječný dárek může dát pěkně zabrat. Zvlášť pro muže, kteří často tvrdí, že nic nepotřebují. Nezoufejte! Vybrali jsme pro vás k Vánocům naše nejlepší Vasky pro muže. Tady jsou.

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

S Vánocemi na dosah ruky přichází i výzva najít ty nejlepší dárky pro své blízké. Ve Vaskách jsme se na to připravili a spěcháme vám na pomoc s pár tipy. Nevíte, co dát své drahé polovičce, mamince nebo babičce? Pojďme se na to podívat!

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Z brigádnice retail manažerkou za pouhé tři roky

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Naši snahu o záchranu legendární české firmy Botas jste možná zaznamenali. Abychom dali dohromady finance potřebné na odkoupení značky, spustili jsme výprodej pro Botas, který zlevnil vybrané Vasky až o 33 %.

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Boty, kožené doplňky, oblečení a teď už i hodinky? Ve Vaskách se pořád něco děje. Zmíněné hodinky jsou ale skutečnou specialitou, protože existuje jen jeden jediný kus.

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Malý náhled do zlínské výroby.

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky slaví sedm let a chystají hned několik novinek. Po úspěšném otevření dvou nových prodejen přibude na jaře další a nebudou chybět ani nové produkty. Nahlédněte do zákulisí příprav a zjistěte, co všechno je letos v plánu.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?

Vytvořit účet

Pohodlně sledujte vaše objednávky na jednom místě a mějte k nim snadný přístup.

Už máte svůj účet? Přihlásit se