Přihlásit / Registrace
Oblíbené tenisky Vasky v šedé : Teny Grey nyní v předprodeji

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Boty, kožené doplňky, oblečení a teď už i hodinky? Ve Vaskách se pořád něco děje. Zmíněné hodinky jsou ale skutečnou specialitou, protože existuje jen jeden jediný kus. Unikátní náramkové hodinky ZENITH 1900 „VASKY“ SKELETON, které jsme si nechali vyrobit od hodináře Pavla Šmeka, jsou určené k charitativní aukci. Výtěžek z jejich prodeje poputuje ke Karolíně Anně Möckl Dvořáčkové, která se ani na vozíku nevzdala svých snů a denně posouvá hranice vlastních možností.

Starožitný strojek, nové pouzdro, detaily ševcovského řemesla

V hodinařině jsme našli dokonalý soulad s našimi hodnotami, protože i tady hrají kvalita, přesnost a úcta k řemeslu hlavní roli. Hodinky, které posíláme do světa, v sobě harmonicky snoubí nejen precizní hodinářské řemeslo a lásku k ševcovině, ale také staré hodnoty s možnostmi moderní doby. Na nově vyrobeném ciferníku jsou kromě dvou párů bot vyobrazeny i nástroje, které při své práci využívají ševcovští mistři. Čas na ciferníku potom ukazují původní ručičky s modřeným žíháním v plameni.

To nejzajímavější se ale ukrývá uvnitř. Srdcem hodinek je starožitný švýcarský strojek značky ZENITH, který poprvé ukázal čas už v roce 1900. Strojek osázený 15 rubíny původně bydlel v historických kapesních hodinkách. Pavel Šmek mu ale po pečlivé a citlivé restauraci našel jiný domov. Konkréntně v nově vyrobeném, pozlaceném pouzdře z oceli. Dal tak vzniknout originálnímu sběratelskému kousku, který existuje v jediném provedení.

Zaujaly vás naše hodinky? Přihodit si na ně můžete v aukci na Aukru.

Zobrazit hodinky na Aukru

Karolína je bojovnice, která si zaslouží náš obdiv

Od začátku jsme měli jasno, že výtěžek z hodinek poputuje na dobrou věc. Jen jsme potřebovali najít konkrétní příběh. To se nám podařilo ve spolupráci s nadací Be Charity Barbary Nesvadbové. Když byly Karolíně Anně Möckl Dvořáčkové pouhé tři roky, celé rodině proměnila život závažná dopravní nehoda. Kája skončila s poškozenou míchou a řadou dalších zdravotních problémů. Je to ale velká bojovnice a díky intenzivní fyzioterapii i vlastnímu odhodlání dnes žije aktivnějším životem než mnozí lidé bez handicapu.
Karolína lyžuje na monoski, jezdí na koni i na tricyklu a je aktivní členkou SK Jedlička Liberec. Přesto jí v životě zůstalo mnoho bariér. K jejich zdolávání potřebuje nejen asistenci, ale také náročné rehabilitace. A právě s jejich financováním teď můžeme společně pomoci.
Z mnohaleté zkušenosti vím, že intenzivní neurorehabilitace nesmírně pomáhá. Naši dětští klienti tady bohužel nebudou mít své rodiče navždy a jednou pro ně bude obrovským rozdílem, zda se dokáží sami napít vody, nebo ne. V Be Charity rozdělujeme veškeré příspěvky do poslední koruny postiženým, takže celá částka z prodeje nádherného předmětu Karolínce velmi pomůže.
sdílet

Další příběhy

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Naše největší prodejna v centru Prahy se od 16. března do začátku září dočasně uzavře.

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Kouzelně prožité svátky tradičně předchází velký shon a vybrat báječný dárek může dát pěkně zabrat. Zvlášť pro muže, kteří často tvrdí, že nic nepotřebují. Nezoufejte! Vybrali jsme pro vás k Vánocům naše nejlepší Vasky pro muže. Tady jsou.

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

S Vánocemi na dosah ruky přichází i výzva najít ty nejlepší dárky pro své blízké. Ve Vaskách jsme se na to připravili a spěcháme vám na pomoc s pár tipy. Nevíte, co dát své drahé polovičce, mamince nebo babičce? Pojďme se na to podívat!

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Z brigádnice retail manažerkou za pouhé tři roky

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Naši snahu o záchranu legendární české firmy Botas jste možná zaznamenali. Abychom dali dohromady finance potřebné na odkoupení značky, spustili jsme výprodej pro Botas, který zlevnil vybrané Vasky až o 33 %.

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Malý náhled do zlínské výroby.

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky slaví sedm let a chystají hned několik novinek. Po úspěšném otevření dvou nových prodejen přibude na jaře další a nebudou chybět ani nové produkty. Nahlédněte do zákulisí příprav a zjistěte, co všechno je letos v plánu.

Limitovaná edice k 7. narozeninám Farm Limit 7

Limitovaná edice k 7. narozeninám Farm Limit 7

Sedm let, přes sto tisíc párů a miliarda kroků. Když jsem Vasky v roce 2016 zakládal, o těchto cílech jsem jen snil. Teď jsou realitou. Pro tuto speciální příležitost jsme nechali vyrobit limitovanou kolekci Farm Limit 7, která oslavuje sedm let našeho fungování.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?

Vytvořit účet

Pohodlně sledujte vaše objednávky na jednom místě a mějte k nim snadný přístup.

Už máte svůj účet? Přihlásit se