Přihlásit / Registrace
Duhové, bílé a černé Botas Classic – předprodejová sleva 500 Kč

Tipy na letní outfity i cestování s Pavlínou Louženskou

Nedávno jsme prožili krásné odpoledne v okolí Letenských sadů s Pavlínou Louženskou, která si na nás udělala čas ve svém nabitém kalendáři. Pavlína je velkou milovnicí módy, a proto jsme si, mezi focením nejoblíbenějších párů Vasek, nemohli nechat ujít možnost ji vyzpovídat a zeptat se jí na nějaké tipy pro letní outfity.

outfit s Vaskami Pinky

outfit s Vaskami Pinky

Říká o sobě, že dříve věřila v jednorožce, ale teď se naučila věřit v sama sebe a v to, že ve spojenectví je síla. I proto založila skupinu #HolkyzMarketingu, která má dnes přes 22 000 členek. Pavlína se dlouhodobě věnuje marketingu a businessu ve startupových projektech. Ve studiu manGoweb má starost strategii a pro Google radí se startupy a inovacemi ve školách. Je členkou správní rady Transparency International.

Pavlíno, víme o tobě, že máš velmi ráda módu a podporuješ české značky a návrháře. Jaké outfity sis pro dnešní focení vybrala?

Na focení jsem zvolila tři outfity. Nakombinovala jsem je k Vaskám tak, že jsou vlastně na zcela běžné nošení. Vybrala jsem krásnou modrou sukni a k ní světlý top, mé oblíbené šaty a jeden outfit s kalhotami, který se hodí třeba i do práce.

Jsou v outfitech nějaké zajímavé kousky i od českých návrhářů nebo značek?

První tu mám modrou sukni s vysokým pasem s topem. Světlý crop top ve velikosti 42? Díky Ivě z Odivi, že mi ho ušila. K sukni s vysokým pasem, jako tahle z COS, je ideální. Mimochodem tahle sukně má kapsy, a tak je pro alergiky jako jsem já, během jara naprostá záchrana. Vejdou se do ní dva balíčky kapesníků a k tomu i balení Xyzalu.

Další outfit jsem zvolila spíše smart casual. Černé sako jsem objevila v Paříži a je z kolekce, kterou navrhla bývalá šéfredaktorka francouzského Vogue Carine Roitfeld. Na něm je brož s nápisem “”, kterou jsem si přivezla z WebSummitu, což je jedna z největších IT konferencí na světě. “” je přání, aby byl svět technologií otevřenější. Myslím, že nic nevystihuje můj život lépe, než pokus naskládat Vogue, diverzitu a IT do jednoho outfitu. A to, že mám k tomu kalhoty, co jsou oficiálně z loungewear kolekce je pro lookbook, co fotíme během pandemie symbolické.

Tyhle šaty jsou od české návrhářky Zdeňky Imreczeové a patří mezi moje nejoblíbenější. Na Zdeňce si vážím toho, že dokáže šít šaty pro každodenní život. Ví, že holky mají prsa a zadek. Chápe, že nesmí být vidět, že se potíš a nemáš čas je nosit pravidelně do čistírny. V zimě je vrstvím na termoprádlo z Uniqlo a v létě si k nim beru výrazné doplňky.

Vasky jsou spojené s cestováním, kam by si v nich nejraději vyrazila ty?

Přála bych si je vzít teď asi kamkoliv do zahraničí. Chybí mi cestování. Obvykle jsem pryč aspoň dvakrát do měsíce. Létám pracovně po startupových soutěžích, nebo se svým klukem po restauracích, co známe z Chef’s Table, a tak být doma je trochu šok. Vysnila jsem si návrat zpátky do Lisabonu. Lisabon je oxymoron: nejklidnější a současně nejnašláplejší místo, kde jsem kdy byla. Dá se tam celý den sedět na pláži, pít portské a současně je to jeden z největších startupových hubů v Evropě, kde sídlí třeba e-commerce gigant Farfetch.

A jaké místo, z těch, co jsi navštívila, bylo nejhezčí a chtěla by si se na něj vrátit?

Všechny byly hezké! (To je klišé, sakra.) Ale kdykoliv bych se znovu vrátila na kanadská jezera do Rocky Mountains, do Toskánska na steak k panu Dariovi, na Azorské ostrovy s batohem, nebo do New Orleans na jižanskou svatbu. Ale aktuálně nejčastěji s mým klukem mluvíme o návratu do Japonska: chci vidět Kjóto, osamělý smutek jako od Murakamiho, jet šinkanzenem za stavbami Tadao Ando a do Atmosu na tenisky. A samozřejmě jíst.

outfit s Vaskami Elegant

outfit s Vaskami Elegant

Fotit s Pavlínou byla jedna radost, všechny outfity byly pro kožené polobotky Derby Pink, Elegant a Beige jako stvořené a celé společné odpoledne jsme si moc užili. Pokud byste se o Pavlíně chtěli dozvědět více, koukněte se na blog pavlinaspeaks.com nebo na její Twitter a Instagram, kde ji najdete jako @pavlina_speaks. Sdílí tam své zážitky a doporučení na zážitky ze světa módy i gastronomie.

sdílet

Další příběhy

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Naše největší prodejna v centru Prahy se od 16. března do začátku září dočasně uzavře.

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Kouzelně prožité svátky tradičně předchází velký shon a vybrat báječný dárek může dát pěkně zabrat. Zvlášť pro muže, kteří často tvrdí, že nic nepotřebují. Nezoufejte! Vybrali jsme pro vás k Vánocům naše nejlepší Vasky pro muže. Tady jsou.

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

S Vánocemi na dosah ruky přichází i výzva najít ty nejlepší dárky pro své blízké. Ve Vaskách jsme se na to připravili a spěcháme vám na pomoc s pár tipy. Nevíte, co dát své drahé polovičce, mamince nebo babičce? Pojďme se na to podívat!

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Z brigádnice retail manažerkou za pouhé tři roky

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Naši snahu o záchranu legendární české firmy Botas jste možná zaznamenali. Abychom dali dohromady finance potřebné na odkoupení značky, spustili jsme výprodej pro Botas, který zlevnil vybrané Vasky až o 33 %.

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Boty, kožené doplňky, oblečení a teď už i hodinky? Ve Vaskách se pořád něco děje. Zmíněné hodinky jsou ale skutečnou specialitou, protože existuje jen jeden jediný kus.

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Malý náhled do zlínské výroby.

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky slaví sedm let a chystají hned několik novinek. Po úspěšném otevření dvou nových prodejen přibude na jaře další a nebudou chybět ani nové produkty. Nahlédněte do zákulisí příprav a zjistěte, co všechno je letos v plánu.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?

Vytvořit účet

Pohodlně sledujte vaše objednávky na jednom místě a mějte k nim snadný přístup.

Už máte svůj účet? Přihlásit se