Přihlásit / Registrace
Outdoorová novinka Treky: do 28. 3. výhodně

Noční dobrodružství v Portu(galsku)

Na začátku dubna jsem se s kamarádem vypravil na malý výlet. Díky levným letenkám jsme si vzali volno v práci, sbalili pasy, dojeli do Berlína – a odtamtud již přímým letem do pobřežního města Porto, které se nachází na severu Portugalska.

KRUTÁ NOC

Okolo jedenácté večer jsme opustili letištní halu a začali přemýšlet, kde složíme hlavu. Metro do města už nejezdilo a na taxík jsme neměli, takže jsme se pustili podél plotu ohraničujícího objekt letiště vstříc tmě.

Za pár desítek minut jsme došli k zalesněné části nevyužívaného rohu letištního komplexu a dírou v plotě zmizeli mezi stromy. Pokaždé, když po nedaleké dráze projelo auto, jsme dostali strach, aby nás někdo neodhalil.

Když jsme po chvíli došli na lesní planinu a usoudili, že by to musela být fakt smůla, pokud by nás zrovna tam někdo objevil, sundali jsme batohy a začali se ukládat ke spánku. Teplota se blížila k nule a já jsem vytáhl svůj letní spacák, ovšem kamarád Kovy žádný neměl, takže si jen navlékl spoustu vrstev oblečení a doufal, že neumrzne.

Noc byla opravdu krutá. Zatímco já jsem vydržel až do svítání, Kovy to vzdal lehce po půlnoci a zbytek noci strávil v letištní hale. Ráno jsme vydali do centra s jasným plánem – prochodit skrz naskrz Porto a v pozdním odpoledni se stopem dostat do Bragy, města vzdáleného asi hodinu jízdy autem.

BRAGA? BRAGA!

Důvod, proč navštívit zrovna Bragu, byl prostý – když jsem byl loni v Asii, nechal jsem se v džungli na malém kambodžském ostrově potetovat. Od té doby mi ruku zdobí malůvka od Portugalce, který měl sen – cestovat, a tetováním si vydělávat na živobytí. A já byl jeho prvním klientem…

Avšak Ricardo se pak nešťastnou shodou okolností musel vrátit do Portugalska. Nedalo mi to, a při první příležitosti jsem na tři dny zmizel k Atlantiku. S Ricardem jsme diskutovali o našich plánech do budoucna, neustále se smáli, a se slovy “Adeus” se podruhé rozloučili. Náš výlet byl u konce, ale zda to bylo i naše poslední setkání, nikdo neví.

sdílet

Další příběhy

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Naše největší prodejna v centru Prahy se od 16. března do začátku září dočasně uzavře.

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Kouzelně prožité svátky tradičně předchází velký shon a vybrat báječný dárek může dát pěkně zabrat. Zvlášť pro muže, kteří často tvrdí, že nic nepotřebují. Nezoufejte! Vybrali jsme pro vás k Vánocům naše nejlepší Vasky pro muže. Tady jsou.

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

S Vánocemi na dosah ruky přichází i výzva najít ty nejlepší dárky pro své blízké. Ve Vaskách jsme se na to připravili a spěcháme vám na pomoc s pár tipy. Nevíte, co dát své drahé polovičce, mamince nebo babičce? Pojďme se na to podívat!

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Z brigádnice retail manažerkou za pouhé tři roky

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Naši snahu o záchranu legendární české firmy Botas jste možná zaznamenali. Abychom dali dohromady finance potřebné na odkoupení značky, spustili jsme výprodej pro Botas, který zlevnil vybrané Vasky až o 33 %.

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Boty, kožené doplňky, oblečení a teď už i hodinky? Ve Vaskách se pořád něco děje. Zmíněné hodinky jsou ale skutečnou specialitou, protože existuje jen jeden jediný kus.

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Malý náhled do zlínské výroby.

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky slaví sedm let a chystají hned několik novinek. Po úspěšném otevření dvou nových prodejen přibude na jaře další a nebudou chybět ani nové produkty. Nahlédněte do zákulisí příprav a zjistěte, co všechno je letos v plánu.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?

Vytvořit účet

Pohodlně sledujte vaše objednávky na jednom místě a mějte k nim snadný přístup.

Už máte svůj účet? Přihlásit se