Přihlásit / Registrace

Nová Vasky kolekce: Přezujte se do černobílé

Historická budova zlínské Tržnice, Zlín, Tomáš Baťa, Frederick Winslow Taylor, pracovní obuv - to všechno jsou synonyma naší nové černobílé kolekce. A jaký je její příběh?

Když jsme přemýšleli, jak by měla vypadat nová silueta, která vyřeší příchod chladných jarních večerů, vrátili jsme se k počátkům Tomáše Bati. Tomáš Baťa totiž začal svou obuvnickou kariéru právě výrobou pracovní obuvi. Proto jsme si řekli, že uděláme moderní pracovní obuv, která bude kompromisem mezi nízkou či vysokou botou, hrubou či tenkou podrážkou a zároveň tak, aby ji lidé mohli nosit celý rok.

Taylorky jako váš nový parťák

Ačkoliv se vám na první pohled může zdát, že vyšší a hrubší podrážka polobotek působí trochu drsně, zdání klame. Je to právě ona, která na sebe strhne pozornost kdekoliv, kam přijdete. Dámy ji jistě velmi ocení. Je všeobecně známo, že boty s vyšší podrážkou dělají hezčí nohy a opticky je prodlužují. Nebojte se je proto vzít k šatům či sukni. A pánové, vy vytáhněte džíny nebo chino kalhoty, kvalitní vysoké ponožky a začněte počítat, kolik lidí za vámi přijde s otázkou: “Hezké boty, odkud je máte?”.

Proč Taylor?

Jak je vám jistě známo, Baťa byl vizionář proslulý jeho dobře zorganizovanou výrobou, která v 30. letech v Československu neměla obdoby. Věděl, že pokud chce mít funkční výrobu, musí vyjet za hranice a rozšířit své obzory. Proto v roce 1904 a 1913 podnikl cestu do USA, kde se seznámil s učením a zkušenostmi velikánů vědeckého managementu Fredericka Winslowa Taylora, Henryho Forda či F. B. Gilbretha. Právě Frederick Winslow Taylor, který je známý svou teorií vědeckého řízení výroby, se stal pro Baťu inspirací při vedení svého vlastního podniku. Odtud jméno Taylor.

Černobílý Zlín

Barvy černá a bílá nám byly jasné hned, když jsme při chystání nové zlínské prodejny procházeli dobové fotografie kolem roku 1929. Ačkoliv se z této doby dochovaly pouze černobílé fotky, baťovská éra proměnila Zlín v prosperující město. Do teď se jedná o nejpestřejší období, jaké Zlín zažil. Proto zářivě bílá a úderně černá, které jsou nadčasové a nikdy nevyjdou z módy. Proto je celý lookbook vyfocený v okolí Baťova institutu 14|15, v blízkosti naší nové prodejny, která se nachází na Tržnici.

Věříme, že si vás nové kožené polobotky Taylor získají a stanou se součástí vašich cest či každodenních událostí. Těšíme se na vaše příběhy!

sdílet

Další příběhy

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Naše největší prodejna v centru Prahy se od 16. března do začátku září dočasně uzavře.

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Kouzelně prožité svátky tradičně předchází velký shon a vybrat báječný dárek může dát pěkně zabrat. Zvlášť pro muže, kteří často tvrdí, že nic nepotřebují. Nezoufejte! Vybrali jsme pro vás k Vánocům naše nejlepší Vasky pro muže. Tady jsou.

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

S Vánocemi na dosah ruky přichází i výzva najít ty nejlepší dárky pro své blízké. Ve Vaskách jsme se na to připravili a spěcháme vám na pomoc s pár tipy. Nevíte, co dát své drahé polovičce, mamince nebo babičce? Pojďme se na to podívat!

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Z brigádnice retail manažerkou za pouhé tři roky

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Naši snahu o záchranu legendární české firmy Botas jste možná zaznamenali. Abychom dali dohromady finance potřebné na odkoupení značky, spustili jsme výprodej pro Botas, který zlevnil vybrané Vasky až o 33 %.

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Boty, kožené doplňky, oblečení a teď už i hodinky? Ve Vaskách se pořád něco děje. Zmíněné hodinky jsou ale skutečnou specialitou, protože existuje jen jeden jediný kus.

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Malý náhled do zlínské výroby.

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky slaví sedm let a chystají hned několik novinek. Po úspěšném otevření dvou nových prodejen přibude na jaře další a nebudou chybět ani nové produkty. Nahlédněte do zákulisí příprav a zjistěte, co všechno je letos v plánu.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?

Vytvořit účet

Pohodlně sledujte vaše objednávky na jednom místě a mějte k nim snadný přístup.

Už máte svůj účet? Přihlásit se