Přihlásit / Registrace
Novinka: elegantní baleríny Misty nově v bílé

Náš Václav dobrovolníkem

Nedávno jste mohli našeho Václava vidět v charitativním pořadu na TV Prima. Na týden změnil život, odložil Vasky a vydal se do Kyjova, kde pomáhal jako dobrovolník v několika organizacích. Jak jeho týden probíhal? Povíme vám více!

Přátelé z Ligy vozíčkářů

Přátelé z Ligy vozíčkářů
"Nikdy jsem nic podobného nezažil a netušil jsem, co mě čeká. Ale věděl jsem, že za ten týden prožiji řadu zajímavých příběhů a poznám zajímavé lidi."

Vašek jako první zavítal do organizace Krok, která pomáhá s léčbou drogově závislých. Zde se setkal s manželi Čamlíkovými, kteří komunitu vedou už 20 let, a jejich úspěšnost v léčbě je neuvěřitelných 90 %. Vydají se společně na ostrov na vodní nádrži Nové Mlýny, kde probíhá čištění břehů od náletových dřevin. Tam se setká s prvními příběhy klientů se závislostí, ale i vyléčeným Erikem, který komunitě pomáhá tak, jak ona pomohla jemu, když to nejvíce potřeboval.

Terapeutická komunita Krok

Další den Vaškovy kroky vedly do organizace Ligy vozíčkářů, která se stará o pomoc handicapovaným při sportu. Vyrazil s nimi na cyklistický výlet a pomáhal jim při činnostech, které jsou pro mnohé běžné, ale pro lidi na invalidním vozíku opravdovou výzvou.

Na cyklovýletě s Ligou vozíčkářů
"Tenhle projekt byl pro mě zážitek na celý život. Poznal jsem lidi a prostředí, které bych jinak určitě nepoznal. A poznal jsem i sám sebe skrz nové příběhy."

V obou organizacích prožije další dva dny a poslední den ho čeká velké rozhodnutí – Václav chce přiložit ruku k dílu a darovat potřebným peníze, aby si i další lidé mohli plnit své sny. Proto musí vybrat, komu a jakou částku daruje, a nakonec odhalit i svou skutečnou totožnost.

Pokud by vás zajímal celý příběh, záznam pořadu naleznete na stránkách iPrima.cz. Zároveň jsme Vaška pro vás vyzpovídali, aby nám ještě více přiblížil svou zkušenost a zážitek z natáčení.

Pověz nám, Vašku, proč ses rozhodl kývnout na natáčení pořadu Milionář mezi námi?

V té době mě oslovila produkce, že by mě rádi do pořadu zařadili. Přiznám se, že jsem byl zpočátku trochu rozpačitý, protože jsem vůbec nevěděl, co od toho čekat. Když mi však natáčecí tým přiblížil celou myšlenku projektu, dlouho jsem neváhal. Bral jsem to jako výzvu, při které se něčemu novému naučím a ještě pomůžu těm, kteří to potřebují a zaslouží si to.

Jak ses rozhodoval, když jsi věnoval vybraným projektům peníze?

Bylo to velmi těžké. Přestože jsem v organizacích strávil pár dní, obě mi byly velmi sympatické a věděl jsem, že peníze využijí dobře. Byl jsem přesvědčený, že pokud lidé v organizacích pomáhají s dobrým úmyslem, nemůžu se rozhodnout špatně.

Co bylo pro tebe během týdne v Kyjově úplně nejtěžší?

Nevím, co bylo nejtěžší, ale vím, co bylo nejsilnější. Všechny ty příběhy lidí, kteří neměli v životě takové štěstí, se mě každý den v Kyjově dotýkaly. Na jednu stranu spousta těch příběhů byla smutná, na druhou stranu ti lidé to nevzdali a bojují dál. Můj oblíbený citát od Tomáše Bati říká: “Co chceš, můžeš,” a na těch lidech, které jsem poznal, je opravdu vidět, že chtějí a pokroky jsou vidět. To si z toho také odnáším. Dennodenně bojujeme se svými strachy a problémy, ale je třeba se jim postavit a nevzdávat to.

Je něco, co sis z natáčení odnesl?

Potkal jsem mnoho skvělých a inspirativních lidí, díky kterým jsem si uvědomil spoustu věcí. Jejich úsilí, víra a elán do života mě ještě více namotivovaly dál pokračovat. Návštěva terapeutické skupiny mě utvrdila, že není dobré dát na první pohled. Nevíte, s čím vším se člověk musel každý den potýkat, neznáte jeho příběh. Jsem velmi vděčný, že zde existují organizace jako terapeutická skupina Krok nebo Liga vozíčkářů. Dávají lidem, kteří neměli v životě až takové štěstí, možnost posouvat se dál. Byl to pro mě obrovský zážitek na celý život, díky kterému jsem si připomněl, jak moc je důležité se nebrat až tak vážně, a že jen malá pomoc může zlepšit život mnoha lidem.

sdílet

Další příběhy

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Naše největší prodejna v centru Prahy se od 16. března do začátku září dočasně uzavře.

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Kouzelně prožité svátky tradičně předchází velký shon a vybrat báječný dárek může dát pěkně zabrat. Zvlášť pro muže, kteří často tvrdí, že nic nepotřebují. Nezoufejte! Vybrali jsme pro vás k Vánocům naše nejlepší Vasky pro muže. Tady jsou.

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

S Vánocemi na dosah ruky přichází i výzva najít ty nejlepší dárky pro své blízké. Ve Vaskách jsme se na to připravili a spěcháme vám na pomoc s pár tipy. Nevíte, co dát své drahé polovičce, mamince nebo babičce? Pojďme se na to podívat!

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Z brigádnice retail manažerkou za pouhé tři roky

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Naši snahu o záchranu legendární české firmy Botas jste možná zaznamenali. Abychom dali dohromady finance potřebné na odkoupení značky, spustili jsme výprodej pro Botas, který zlevnil vybrané Vasky až o 33 %.

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Boty, kožené doplňky, oblečení a teď už i hodinky? Ve Vaskách se pořád něco děje. Zmíněné hodinky jsou ale skutečnou specialitou, protože existuje jen jeden jediný kus.

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Malý náhled do zlínské výroby.

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky slaví sedm let a chystají hned několik novinek. Po úspěšném otevření dvou nových prodejen přibude na jaře další a nebudou chybět ani nové produkty. Nahlédněte do zákulisí příprav a zjistěte, co všechno je letos v plánu.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?

Vytvořit účet

Pohodlně sledujte vaše objednávky na jednom místě a mějte k nim snadný přístup.

Už máte svůj účet? Přihlásit se