Přihlásit / Registrace
Outdoorová novinka Treky: do 28. 3. výhodně

6 tipů na výlety po Česku

Raději byste do ruchu měst, nebo dáte přednost procházkám přírodou? Poradíme vám, kam vyrazit na jednodenní výlet nebo rovnou víkendovou dovolenou. Společně s našimi zákazníky jsme připravili průvodce, který je plný tipů na krásná místa v Česku. Vydejte se je objevit s námi!

Na cestě údolím Lužnice s cestovatelem Michalem

Před nedávnem se našeho Instagramu ujal Michal Petrů, který vás vzal na cestu údolím Lužnice z Hvožďan ke Stádleckému mostu. Trasa dlouhá necelých 20 km ukrývá spoustu malebných míst. Jedním z nich je obec Bechyně se zámkem a klášterem, na kterou je krásný výhled z Pasovské vyhlídky. Další za zmínku stojí obec Dobronice. Zde najdete hned několik zajímavých míst – zříceninu hradu či kostel Nanebevzetí Panny Marie, u kterého je dokonalý pohled na východ slunce. Cestu Michal zakončil u Stádleckého mostu, kde můžete přestoupit na autobus směr Tábor.

Tip: Michal je velký milovník přírody a na svých cestách nedá dopustit na farmářky Farm Low Brown. V těch už několik let zažívá jedno dobrodružství za druhým.

Aside background image

Procházky Prahou s kávou v ruce

Pokud se rozhodnete den strávit ve městě a rovnou v tom hlavním, nevynechte procházku po Novém Světě na Hradčanech. I když je v samotném srdci Prahy, snadno se stane, že se v kouzelných uličkách budete procházet sami. Zpříjemněte si cestu dobrou kávou z místní stejnojmenné kavárny Nový Svět, na kterou narazíte jen pár kroků od Hradu. Tu nám doporučil zákazník Honza, který sem rád zavítá s rodinou.

Tip: Na procházky, nejen Prahou, jsou skvělé slip ony Leny. Nejenže vám ušetří čas při spěchu na autobus, ale díky anatomické stélce vám v nich bude příjemně i po celém dni na nohou.

Aside background image

Okres Náchod – místo plné skal a výhledů

Východní Čechy jsou hojně navštěvované pro romantické procházky skalními městy. Na výběr máte hned z několika směrů – z těch nejznámějších jako je Adršpach či Teplické skály, až po ty ne tak proslavené, ale přesto překrásné, Broumovské stěny nebo Ostaš. Zejména v těch méně turistických oblastech oceníte boty, na které je spoleh. Ideálně takové, které vám pevně drží kotník a krok i na mokrém terénu. Turistické Batky jsou pro tyto cesty jako ušité.

Tip od Julie: Na Teplické skály a jejich okolí si vyhraďte více dní. Kolem je opravdu mnoho míst, které by bylo škoda minout. Nejkrásnějším pro mě byla zřícenina Skály a místní Černé jezírko.

Aside background image

Těžký průmysl v novém pojetí

Opomenout bychom rozhodně neměli ani na Ostravu, která ze své průmyslové oblasti Dolní Vítkovice udělala přednost. Vydejte se na prohlídku areálem, navštivte Hornické muzeum nebo zajděte do jedné z vyhlášených kaváren. Naše zákaznice Tereza si oblíbila CoKafe, které má i vlastní pražírnu a pekárnu. Zvlášť při podzimních procházkách oceníte pohodlí a univerzálnost dámských Lydií. Nově si můžete vybrat ze střihu se zipem, či bez.

Tip od Terezy: Na Ostravě je skvělá jednoduchost MHD. Všude se dostanete pohodlně a veškeré prostředky přijímají karty. Navíc tramvaje často staví téměř před dveřmi hospůdek.

Aside background image

Na Moravu za vínem i přírodou

S tipem jsme mysleli i na milovníky vín. A kam jinam na podzim zavítat než na Moravu. Zákazník Honza nám doporučil obec Mutěnice kousek od Hodonína. Sice akce otevřené sklepy se konaly už před měsícem, ale o dobré víno tu není nikdy nouze. Procházku kolem sklípků pod Dubňanskou horou si můžete protáhnout až na Mutěnickou rozhlednu, kde se vám otevře výhled na okolí vesnice. A přesně na takové procházky jsou tenisky jako dělané. Ve společnosti vám udělají parádu, ale přitom se na ně můžete spolehnout i při výšlapu na kopec.

TIP od Honzy: Doporučit můžu snad každé vinařství z této oblasti, ale speciálně Jindrovo Vinařství. Můžete si u nich objednat degustaci i s prohlídkou vinice a pokud i doma dostanete chuť na kousek Moravy, lahev si jednoduše objednáte na jejich e-shopu.

Aside background image

Karlovy Vary – propojení města s přírodou

Nemůžete se rozhodnout jestli navštívit město, nebo se projít v přírodě? V Karlových Varech si na své přijde každý. Procházky po kolonádě s oplatkou v ruce si můžete prodloužit až do okolních lázeňských lesů a na celé město shlédnout z rozhledny Diana. Na zpáteční cestě z rozhledny doporučujeme navštívit Oboru Svatý Linhart, kde se nejen děti zabaví pozorováním zvířat. Za zmínku stojí i okolí Karlových Varů – historické město Loket, Svatošské skály nebo Andělská hora s výhledem do celého okolí.

Tip: Oblíbené tenisky vyrábíme ve 3 střizích a 8 barvách tak, aby zde svou barvu našel téměř každý.

Aside background image

Další ověřená místa najdete v článku: Kam na výlet po Česku. Máte i vy tip na výlet či procházku po naší krásné zemi? Budeme rádi, když se s námi podělíte, ať už na Instagramu s hashtagem #vaskynacestach nebo e-mailem: marketing@vasky.cz.

sdílet

Další příběhy

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Naše největší prodejna v centru Prahy se od 16. března do začátku září dočasně uzavře.

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Kouzelně prožité svátky tradičně předchází velký shon a vybrat báječný dárek může dát pěkně zabrat. Zvlášť pro muže, kteří často tvrdí, že nic nepotřebují. Nezoufejte! Vybrali jsme pro vás k Vánocům naše nejlepší Vasky pro muže. Tady jsou.

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

S Vánocemi na dosah ruky přichází i výzva najít ty nejlepší dárky pro své blízké. Ve Vaskách jsme se na to připravili a spěcháme vám na pomoc s pár tipy. Nevíte, co dát své drahé polovičce, mamince nebo babičce? Pojďme se na to podívat!

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Z brigádnice retail manažerkou za pouhé tři roky

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Naši snahu o záchranu legendární české firmy Botas jste možná zaznamenali. Abychom dali dohromady finance potřebné na odkoupení značky, spustili jsme výprodej pro Botas, který zlevnil vybrané Vasky až o 33 %.

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Boty, kožené doplňky, oblečení a teď už i hodinky? Ve Vaskách se pořád něco děje. Zmíněné hodinky jsou ale skutečnou specialitou, protože existuje jen jeden jediný kus.

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Malý náhled do zlínské výroby.

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky slaví sedm let a chystají hned několik novinek. Po úspěšném otevření dvou nových prodejen přibude na jaře další a nebudou chybět ani nové produkty. Nahlédněte do zákulisí příprav a zjistěte, co všechno je letos v plánu.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?

Vytvořit účet

Pohodlně sledujte vaše objednávky na jednom místě a mějte k nim snadný přístup.

Už máte svůj účet? Přihlásit se