Přihlásit / Registrace
Oblíbené tenisky Vasky v šedé : Teny Grey nyní v předprodeji

Podpořte na Hithitu vznik ručně vyráběných tenisek ze Zlína

Chtěli jste české tenisky a my se více než rok věnovali jejich vývoji. Výsledkem jsou ručně vyráběné Vasky z pravé kůže, které spojují tradiční obuvnické řemeslo a trendy dnešní doby. První krok jsme zvládli a ten další můžeme udělat jen společně s vámi. Proto potřebujeme vaši pomoc. Buďte součástí zásadního kroku Vasek a pojďte s námi nastartovat TENISKOVOU VÝROBU!

Každý si zaslouží pořádné boty. Proto jsme přišli s teniskami, u kterých člověk ví, kdo a z čeho je vyrobil. Kouzlo Vasek tkví zkrátka v tom, že věci chceme dělat pořádně a bez kompromisů. U tenisek to nebude jinak!

Teny v odstínech Black, Pink, Blue a Caramel

Teny v odstínech Black, Pink, Blue a Caramel

CO JE NAŠÍM CÍLEM?

Chceme, abyste mohli hrdě nosit tenisky, na které se budete moci spolehnout, ať jste kdekoliv. Kožené tenisky, které si umíme vyrobit tady u nás v Česku. Tenisky, při jejichž nošení vás může těšit pocit, že jste podpořili mladou českou značku, která hledá způsoby, jak naplnit své představy o férové výrobě.

Pokud nám pomůžete vybrat dostatek financí, zahájíme jejich výrobu a co víc, budeme se moci nadále věnovat vývoji nových střihů, barev či konfigurátoru. Věříme, že poctivá práce má na trhu své místo a společně naplníme sen o českých teniskách.

Václav Staněk se ševcem

Václav Staněk se ševcem

PROČ NÁS PODPOŘIT?

Jsme česká obuvnická značka, která se snaží rozvíjet obuvnickou tradici. Uvědomujeme si hodnotu řemesla, a především lidského doteku, který je v dnešní době tak vzácný a důležitý. Každý vyrobený pár projde rukama dvanácti zkušených ševců a šiček, kteří mu věnují svou péči. Díky tomu máme pod kontrolou kvalitu, která dělá Vasky Vaskama.

Už při vzniku značky jsme se zařekli, že nebudeme slevovat ze svých nároků a s kompromisy se nespokojíme. Zatímco spousta firem směřuje svou výrobu do zemí Dálného východu, kde jsou výrobní náklady nižší, my se snažíme být soběstační a lokální. Vše, co děláme, děláme u nás. Kromě uspokojení zákazníků dbáme na spokojenost našich šiček a ševců, kteří dávají vznik našim botám.

Pokud nás podpoříte a koupíte si naše tenisky, ukážete nám, že se ubíráme správným směrem. Že je skutečně zájem o to, co děláme a za vybrané prostředky nám umožníte nadále posouvat obuvnictví. V případě, že cílové částky (450 000 kč) nedosáhneme, peníze se vám vrátí na účet.

Máme velké plány, a proto je každý váš příspěvek pro nás krokem kupředu. Nehledě na výši příspěvku si vážíme každého, kdo se do naší cesty zapojí. Byli, jste a budete to vždycky právě vy, kdo tvoří kroky Vasek.

CO BY VÁS MOHLO ZAJÍMAT?

Nové tenisky jsme oprostili od všech přebytečných detailů, upravili vše podle našeho vlastního vkusu a výsledkem jsou jednoduché linie, minimalistický vzhled a neokoukané barvy. Co jsme zachovali je lokálnost, ruční výroba, která je stěžejní pro jejich odolnost a výdrž.

Vlastnosti našich bot obzvlášť oceňují ti, kdo si potrpí na kvalitu provedení, udržitelnost a fairtrade. Zároveň do Vasek vkládáme naši vlastní touhu po objevování a cestování, a tak se i ony chtějí podívat do celého světa. Věříme, že vám budou společníkem při dobrodružstvích a zážitcích, ať už se vydáte kamkoliv. Věříme, že jednou s vámi projdou opravdu celý svět.

JAK TO VŠECHNO ZAČALO?

Naši obuvnickou značku založil tehdy osmnáctiletý Václav Staněk v domovském Zlíně. Stal se čtyřnásobným juniorským mistrem České republiky a měl dobře našlápnuto k atletické kariéře. Kvůli cukrovce ale musel skončit s vrcholovým sportem a energii, kterou dřív investoval do sportu, vložil do podnikání.

Rozhodl se, že naváže na zlínskou obuvnickou tradici a začne vyrábět boty, u kterých člověk ví, kdo a z čeho je vyrobil. Pod rukama zkušených šiček a ševců vznikají boty vyrobené z materiálů od regionálních dodavatelů a ušité na strojích, které ještě pamatují slavnou baťovskou éru.

Za čtyři roky fungování Vasky prodaly přes třicet tisíc párů, představily desítky nových kolekcí, otevřelo pět kamenných prodejen a společně se zákazníky procestovaly kus světa. Za úspěchy naší značky stojí poctivá ruční práce, která dělá Vasky takové, jaké jsou. Kouzlo obuvnického řemesla tkví v tom, že si věci nechceme zjednodušovat.

Tým ševců Vasky

Tým ševců Vasky

ZA CO BUDEME VDĚČNÍ?

Je zřejmé, že nejvíce nám pomůžete, když nás podpoříte finančně. Těžko se nám však podaří cílovou částku vybrat, pokud se naše volání o podporu nedostane k dostatečnému množství lidí. Proto pokud máte sociální sítě, e-mail, telefon, nebo jakýkoliv další komunikační prostředek, který by mohl pomoci naši kampaň šířit, budeme za vaše sdílení velmi vděční.

V dnešním světě je náročné získat si pozornost, protože podnětů, které na nás působí, je opravdu hodně. Věřte, že i sebemenší zmínka šířící myšlenku naší kampaně pomůže.

Sdílet nás můžete na: Facebooku | Instagramu | Twitteru | LinkedInu

To je za nás vše. Z celého srdce vám děkujeme za podporu! ❤️

Tým Vasky

sdílet

Další příběhy

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Naše největší prodejna v centru Prahy se od 16. března do začátku září dočasně uzavře.

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Kouzelně prožité svátky tradičně předchází velký shon a vybrat báječný dárek může dát pěkně zabrat. Zvlášť pro muže, kteří často tvrdí, že nic nepotřebují. Nezoufejte! Vybrali jsme pro vás k Vánocům naše nejlepší Vasky pro muže. Tady jsou.

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

S Vánocemi na dosah ruky přichází i výzva najít ty nejlepší dárky pro své blízké. Ve Vaskách jsme se na to připravili a spěcháme vám na pomoc s pár tipy. Nevíte, co dát své drahé polovičce, mamince nebo babičce? Pojďme se na to podívat!

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Z brigádnice retail manažerkou za pouhé tři roky

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Naši snahu o záchranu legendární české firmy Botas jste možná zaznamenali. Abychom dali dohromady finance potřebné na odkoupení značky, spustili jsme výprodej pro Botas, který zlevnil vybrané Vasky až o 33 %.

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Boty, kožené doplňky, oblečení a teď už i hodinky? Ve Vaskách se pořád něco děje. Zmíněné hodinky jsou ale skutečnou specialitou, protože existuje jen jeden jediný kus.

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Malý náhled do zlínské výroby.

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky slaví sedm let a chystají hned několik novinek. Po úspěšném otevření dvou nových prodejen přibude na jaře další a nebudou chybět ani nové produkty. Nahlédněte do zákulisí příprav a zjistěte, co všechno je letos v plánu.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?

Vytvořit účet

Pohodlně sledujte vaše objednávky na jednom místě a mějte k nim snadný přístup.

Už máte svůj účet? Přihlásit se