Přihlásit / Registrace
Duhové, bílé a černé Botas Classic – předprodejová sleva 500 Kč

Jak vznikají vaše Vasky? Provedeme vás výrobou s Bárou Jánovou

Nedávno jsme vás vzali skrz příběh na Instagramu a Facebooku do naší zlínské dílny, kde jsme s Bárou Jánovou vyráběli Vasky na její cestu za sázením stromů. Těší nás, že se tolik z vás zapojilo a pomohlo Báře ve výběru. Pokud jste výrobu Vasek nestihli, nezoufejte, dnes vám ukážeme krok za krokem jak (nejen) dámské kotníkové boty vznikají!

Lidský dotek je to, co odlišuje Vasky od ostatních bot

Ve Vaskách si zakládáme na poctivém řemesle. O to důležitější je pro nás ukazovat práci našich ševců a šiček, kteří za výrobou vašich kožených bot stojí. Při výrobě s Bárou jsme ale potřebovali i vaši pomoc – a to s výběrem modelu a dalších detailů. Pravidla byla jednoduchá: U každé ankety jste měli 30 minut na volbu, poté byl souboj vyhodnocen a my jsme se postupně pouštěli do výroby.

Vysekání dílců
01

Vysekání dílců

Vše začíná na sekávací dílně, kde se z kusu kůže vysekají jednotlivé dílce.
Vyražení loga
02

Vyražení loga

Na dílce, které budou po stranách boty, se vyrazí logo Vasek.
Šicí dílna
03

Šicí dílna

Naše šikovné šičky jednotlivé kusy sešijí a svršek boty je připraven. Zároveň se na něj vyrazí dírky na tkaničky.
Finální prošití
04

Finální prošití

Bota se na závěr pečlivě obšije a ořezají se zbylé okraje.
Spodková dílna
05

Spodková dílna

Poté si výrobu bot převezmou naši ševci, kteří napaří špici a vytvarují svršek do požadovaného tvaru boty.
Výsledné Vasky Hillside
06

Výsledné Vasky Hillside

Pár kosmetických úprav a nové Vasky jsou na světě!

Elegantní Derby, nebo cestovatelské Hillside?

Hned na začátku vyvstaly ty nejdůležitější otázky – jaký střih a barvu zvolit? Rozhodovali jste mezi nízkými polobotkami Derby a praktickými Hillside ve světlé, nebo tmavě hnědé kůži. V obou případech jste měli jasno a téměř jednoznačně zvítězily kotníkové Hillside v hnědé barvě. Dobrá volba!

První kroky při výrobě

A my jsme se pustili do výroby! Začali jsme na sekací dílně, kde se nejprve vysekávají všechny části kůže. Každý střih boty má jiné parametry, proto je důležité nastavit správné velikosti. A hlavně šetřit místem, aby v rámci našich hodnot v tématu udržitelnosti bylo zbytkové kůže co nejméně.

Následuje šicí dílna, kde naše šikovné šičky dílce sešijí dohromady, a svršek boty je na světě! Hned poté se na něj vyrazí dírky na tkaničky a přidá se logo na jazyk a bok boty.

Jen jedna varianta to může být

Znovu jsme potřebovali vaši pomoc s výběrem! Avšak hlasování u tkaniček a podešví tak jednoznačné nebylo. Na vaše názory jsme netrpělivě čekali až do poslední minuty, aby rozhodly o vítězi. Nakonec souboj vyhrály tmavě hnědé tkaničky s barevně ladící podešví.

Blížíme se k cíli

Zbývá napařit špici, vytvarovat svršek do požadovaného tvaru boty, pečlivě obšít a ořezat zbylé okraje. Jako úplně poslední krok se k botě přišije podešev. Ševci na spodkové dílně pracují na osvědčených strojích z baťovské dílny, které postupně opravujeme. Náš nejstarší stroj dokonce pamatuje první republiku!

Než bys řekl švec

Pár kosmetických úprav a Vasky pro Báru jsou hotové. To bude nový rekord! Takto rychle se obvykle boty nevyrábí. Každý krok potřebuje svůj čas, aby si materiál a jednotlivé dílce mohli sednout. Líbí se vám výsledek? Podobným modelem jsou naše Hillside Dark Brown.

Aside background image

Vlastní boty na míru

Nebo byste si chtěli rozhodnout do detailu, jak vaše Vasky budou vypadat? Navrhněte si je v našem konfigurátoru! Vybírat můžete z pěti základních modelů, které si přizpůsobíte svým přáním a požadavkům.

sdílet

Další příběhy

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Budeme rekonstruovat prodejnu Na Příkopě

Naše největší prodejna v centru Prahy se od 16. března do začátku září dočasně uzavře.

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Vánoční tipy na nejlepší Vasky pro muže

Kouzelně prožité svátky tradičně předchází velký shon a vybrat báječný dárek může dát pěkně zabrat. Zvlášť pro muže, kteří často tvrdí, že nic nepotřebují. Nezoufejte! Vybrali jsme pro vás k Vánocům naše nejlepší Vasky pro muže. Tady jsou.

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

Vánoční rádce: 6 tipů na dárky pro ženy

S Vánocemi na dosah ruky přichází i výzva najít ty nejlepší dárky pro své blízké. Ve Vaskách jsme se na to připravili a spěcháme vám na pomoc s pár tipy. Nevíte, co dát své drahé polovičce, mamince nebo babičce? Pojďme se na to podívat!

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Adéla Mikulicová a její cesta ve Vaskách

Z brigádnice retail manažerkou za pouhé tři roky

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Výprodej pro Botas a 8 000 prodaných párů

Naši snahu o záchranu legendární české firmy Botas jste možná zaznamenali. Abychom dali dohromady finance potřebné na odkoupení značky, spustili jsme výprodej pro Botas, který zlevnil vybrané Vasky až o 33 %.

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Unikátní hodinky, které pomůžou dobré věci

Boty, kožené doplňky, oblečení a teď už i hodinky? Ve Vaskách se pořád něco děje. Zmíněné hodinky jsou ale skutečnou specialitou, protože existuje jen jeden jediný kus.

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Vydejte se s námi do zlínské výroby

Malý náhled do zlínské výroby.

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky otevřou další prodejnu a představí nové kolekce bot

Vasky slaví sedm let a chystají hned několik novinek. Po úspěšném otevření dvou nových prodejen přibude na jaře další a nebudou chybět ani nové produkty. Nahlédněte do zákulisí příprav a zjistěte, co všechno je letos v plánu.

Můj účet

Zapomněli jste heslo?

Vytvořit účet

Pohodlně sledujte vaše objednávky na jednom místě a mějte k nim snadný přístup.

Už máte svůj účet? Přihlásit se